Szárítók

 

Atmoszféránk levegője többek közt vízgőzt is tartalmaz, ami a sűrített levegő lehűlésével vízcseppek formájában csapódik le. Ezek a vízcseppek megrongálhatják a kompresszorhoz kapcsolt műszereket, emellett a nedvesség és a magas hőmérséklet következtében a nemkívánatos mikroorganizmusok is elszaporodhatnak bennük. Ez akkor jelenthet nagy veszélyt, ha a sűrített levegő közvetlenül emberi vagy állati szervezetekkel, élelmiszerrel vagy orvosi készülékekkel áll kapcsolatban.
 
A tiszta és száraz levegő biztosítására a JUN-AIR kétféle terméket ajánl, ezek: az adszorpciós légszárító és a membránszárító. Ezeket a termékeket a JUN-AIR folyamatos működtetésre fejlesztette ki.
 
Az adszorpciós légszárító a vízgőzt még azelőtt eltávolítja, hogy az felhalmozódna a vevőkészülékben. Állandó és abszolút nyomású harmatpontot hoz létre   -40 ºC-on. A baktériumok a -23 ºC alatti harmatponton inaktívvá válnak, így el lehet őket távolítani a rendszerből. Korrózióval pedig -30 ºC alatt nem kell számolni.

A JUN-AIR adszorpciós légszárító adatlapja

 
A membránszárító kisebb, és kevesebb karbantartást igényel. Erre leginkább ott lehet szükség, ahol a harmatpontnak csak egy kicsivel kell kisebbnek lenni, mint a környezeti hőmérséklet. Ez a készülék páramentes levegőt biztosít.
 
A JUN-AIR szárító/szűrőkombinációt ajánl az EU szabványoknak (Pharmacopia) és egyéb nemzetközi szabványoknak megfelelő belélegezhető levegő előállítására.
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

 

 

 
Adatvédelmi nyilatkozat