Hívjon minket most
+36-1-319-4568

Cégismertető

A Dent-East kft. 1989-ben alakult, kifejezetten fogorvosi berendezések importjára és hazai forgalmazására. 

Dent-East – fogászat (nyugatról) keletre - így találtuk ki cégünk nevét.
A  fogorvosi rendelőkben nélkülözhetetlen, elsőrendű gyártók által gyártott berendezéseket kerestünk és találtunk.
  
1989 nyarán kizárólagos forgalmazói szerződést kötöttünk:
  • az A-dec International, Inc. USA céggel egységkészülékek itthoni forgalmazására.
Az A-dec tanácsára
  • a Jun-Air dán kompresszor gyártó céggel szerződtünk
  • a W&H Dentalwerk Bürmoos gyártmányú kézidarabokkal, turbinákkal, mikromotorral komplettíroztuk az  A-dec egységkészülékeit
Ekkor találtunk rá a Nakaden Overseas Ltd. japán gyártóra, mely cégtől levegős depurátorokat vásároltunk, igen igen kedvező áron. Az első időben a legkedveltebb kis termékünk volt.
 
1990 januárjában döntöttünk a Trophy Radiologie France röntgen gyártó cég berendezései mellett és azóta is forgalmazzuk ezen francia gyártmányú fogászati digitális rendszereket.
 
1991-ben ismertük meg az angol Eschmann autokláv gyártót és a SES 2000 típusú „Little Sister”-nek becézett kis autokláv igen sikeresnek bizonyult itthon.
 
1993-ban állapodtunk meg a japán GC Corporation-nal  fogászati fogyóanyag termékeinek, elsősorban a Fuji üvegionomerek kizárólagos forgalamzására. E kapcsolat igen széles palettává alakult azóta. Ma is a Dent-East adja a GC magyarországi forgalmának igen nagy százalékát. Ha azt mondjuk, GC, a magyar fogorvosok elsősorban a Dent-East-re gondolnak, főleg azért, mert ma is a legjelentősebb, szinte minden termékre kiterjedő raktárkészlettel rendelkezünk, és azonnal tudunk szállítani, fogorvosoknak, fogtechnikusoknak egyaránt.
 
A palettánk folyamatosan változott, nem a gyártók váltogatása tekintetében, hanem mert gyártó hátterünk, külön külön mindegyik, világviszonylatban megahatározó fejlesztő és gyártó cégek és újabbnál újabb fejlesztésekkel jelentek meg a fogászati ipar igényes porondján. Új termékeik a megjelenéskor azonnal számunkra is hozzáférhetőek és így mindig a legkorszerűbb berendezéseket tudjuk kedves vevőinknek kínálni.
 
2002-ben a Micro Mega francia gyártó termékeinek kínálatát bővítettük. Jóllehet, levegős mikromotorjaikat a korábbi években már vásároltuk, A Micro Mega endodontiai  termékei ma is jó kiegészítést jelentenek palettánkon.
Változatos kínálatunk van fogorvosi kis készülékekben a Parkell USA-beli cégtől, ezek igen kedvező árfekvésük és strapabíró kivitelük miatt keresettek itthon.
 
2007-ben két új gyártó termékeit vállaltuk fel:
  • TUTTNAUER – autoklávjai iránymutatóak a fejlesztés tekintetében, mivel nagy méretű kórházi és igényes laboratóriumi autoklávok fejlesztő és gyártó bázisán állva, asztali méretben valósították meg a nagy autoklávok tudását.
  • IMTEC, azóta 3M ESPE gyártó MDI – Mini Dental  Implant -  miniimplantátumai robbantak be. Ez a termékcsoport 2007. novembere óta az egyik legdinamikusabban mozgó termékünket jelenti
2010. év során komoly felkészülés után, ISO 9001:2008 Minősítést kaptunk.
 
Ma, 2020. végén, húsz év fogászati piaci tapasztalat birtokában, úgy gondoljuk, hogy a magyar fogorvosok hasznára fejtettük ki tevékenységünket és eltökélt szándékunk továbbra is a hűségi alapelv megtartása mellett, folyamatosan új és új technológiák, megoldások keresése.
 
Legyen itt a vállalt ISO 9001:2008 Minőségpolitikánk „kőbe” vésve!

Hívjon minket most
+36-1-319-4568