Hívjon minket most
+36-1-319-4568

Fogászati implantátumok beültetése - pácienstájékoztató

Egyen és mosolyogjon újra magabiztosan!

A felnőtt társadalomban rendkívül gyakori probléma a foghiány. Egy 40 év feletti személynek átlagosan legalább három foga hiányzik. Ez az átlag az életkor előrehaladtával pedig sajnos tovább növekszik. A fogvesztésnek számos oka lehet, többek között kiterjedt fogszuvasodás, sikertelen gyökérkezelés, fogágybetegségek, baleset, dohányzás.

A fogak elvesztése a következő problémákhoz vezethet:

  • A meglévő fogak elmozdulnak és kedvezőtlen módon terhelődnek
  • Kényszerű változások az étkezésben: a foghiány mértékétől függően kénytelenek vagyunk elkerülni bizonyos ételeket, melyeknek elfogyasztása nehézkes vagy kínos lehet. Ez az étrendbeli változás azzal járhat, hogy le kell mondanunk kedvenc ételeinkről vagy olyan ételekről, melyek fontos szerepet töltenek be a kiegyensúlyozott táplálkozásban.
  • Társaságban a mosolygás és nevetés kerülése.
  • Csontvesztés az állkapocsban: a természetes fogak jelenléte és használata rágás során stimulálja a csontot a fog gyökere körül, és ez a stimuláció segít a csont állapotának fenntartásában. Egy fog elvesztése esetén szinte azonnal megindul a csontvesztés. Sok esetben akár már 25%-os is lehet a csontveszteség a foghiány kialakulását követő első öt hónapban. Ez jelentősen befolyásolhatja külső megjelenésünket, hiszen a fogak és a környező fogágy csontvolumene segítenek az arc képleteinek megfelelő megtámasztásában, az archarmónia kialakulásában.

Fog és csontvesztés következtében fellépő fokozatos esztétikai elváltozások az arcon:

 

Korábban a hiányzó fogak pótlására a leggyakoribb megoldás egy hídpótlás kialakítása volt, melyet a foghiánnyal szomszédos fogakra terheltek rá. Egy ilyen hídpótlás elkészítéséhez annak – sok esetben ép – pillérfogait le kell csiszolni, hogy a hídpótlás horgonykoronáit fogadni tudják. Ráadásul ezzel a visszafordíthatatlan folyamattal a pillérfogakat kitesszük egy későbbi, esetleges alászuvasodás veszélyének.

Hagyományos eljárás:

hídpótlás készítése,

a foghiány két szomszédos fogainak feláldozásával

Implantációs eljárás:

a fogpótlás egy implantátumon rögzül.

Ma már a fogászati implantátumok beültetése a foghiány alapvető ellátását képezi.

A fogászati implantátum egy orvosi tisztaságú titánból készült csavar, amelyet általában a foghiány helyére ültetnek be.

Az orvosi tisztaságú titán két olyan tulajdonsággal rendelkezik, amely implantátumként való használatra alkalmassá teszi: egyrészt viszonylag erős, másrészt teljesen szövetbarát, biológiailag semleges anyag, ennek köszönhetően teljesen beépülni a csontba, míg szinte minden más anyag többé-kevésbé kilökik.

Az implantátumnak körülbelül 4 hónapra van szüksége ahhoz, hogy beépüljön az állcsontba. Miután beépült, a fogakhoz hasonlóan pillérként használható különböző felépítmények kialakításakor. Így az implantátumokon az eredeti fog rekonstrukciója vagy összetettebb fogpótlás rögzíthető.

Megfelelő szájápolás és rendszeres fogorvosi ellenőrzés mellett a beültetetett implantátum akár egy életen át kitarthat.

A modern fogászatban már több mint 40 éve használják a csavarimplantátumokat. Ezekből a fogászati implantátumokból megközelítőleg 6 millió darabot ültetnek be évente. Hosszú távú megmaradási aránya 98% fölött van, a megfelelő szájhigiénia és ápolás révén ez az arány még magasabb is lehet.

Fő alapanyagát, az orvosi tisztaságú titánt a modern gyógyászatban már több mint 60 éve használják, elsősorban az ortopédsebészet területén, csípőprotézisekhez.
Mind orvosi, mind fogorvosi felhasználását illetően, ez az anyag már nagyon alapos teszteléseken esett át. A modern fogászati implantátum-beültetéssel a foghiányból eredő szinte minden probléma kezelhető.

  • Miután már beültették az implantátumokat és azok segítik a normál rágási folyamatot, az implantátumot körülvevő csont stimulációja újra megindul, ami lelassítja vagy akár teljesen megállítja a csontvesztés folyamatát.
  • Ha már az implantátum és a protézis a helyére került, megszűnik a hiányzó fog okozta rés, így a szomszédos fogak nem tudnak elmozdulni a rés irányába.
  • Ugyanúgy ehet bármit, mintha egészséges és természetes fogai lennének.
  • A külső megjelenés is olyan lesz, mint az egészséges és természetes fogak esetén.

A C-TECH több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a fogászati implantátumok tervezése és gyártása terén. A C-TECH implantátumok az európai orvosi és fogorvosi termékek gyártására vonatkozó legszigorúbb szabványoknak megfelelően kerülnek előállításra.

Beszélje meg fogorvosával, miként segíthetnek Önnek a C-TECH fogászati implantátumok természetes mosolyának visszanyerésében!

Elérhetőség:
Dent-East Kft

1/319-4568

mail@dent-east.com 

Akcióink fogászati rendelőknek, fogászati laboroknak

GC akció

GC akció

GC akciók rendelő / labor 2022. második félév

Ajándék GC Gaenial vagy Gradia Direct Röntgen Központunkban

Ajándék GC Gaenial vagy Gradia Direct Röntgen Központunkban

Próbálja ki új Carestream CBCT készülékünket a Dent-East CBCT központban, most ajándék GC Gaenial vagy Gradia Direct fecskendőt kap!

Aktuális fogászati híreink

Élő műtéttel egybekötött, kihelyezett interaktív kurzus és workshop az ország bármely pontján

Élő műtéttel egybekötött, kihelyezett interaktív kurzus és workshop az ország bármely pontján

MINI DENTAL IMPLANT (MDI)
Kérjen C-TECH MDI egyénre szabott, kihelyezett kurzust, melyen elsajátíthatja a rendszer használatát és ezzel bővítheti tevékenységét!

Fogsorrögzítés miniimplantátumokkal - pácienstájékoztató

Fogsorrögzítés miniimplantátumokkal - pácienstájékoztató

MIK AZOK A SMALL DIAMETER (SD) MINI FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOK? 
Az SD mini implantátumok apró csavarok, amelyek egy biológiailag semleges titánötvözetből készülnek.

A játék neve BIZTONSÁG

A játék neve BIZTONSÁG

T-Edge 10  „B” típusú autokláv

Carestream új CBCT fejlesztése a CS 8200

Carestream új CBCT fejlesztése a CS 8200

Lásson többet, tegyen többet!  Megnövelt FOV - 12x10 cm (szxm), finomított szeletvastagság.

Még több fogászati hír Kattintson ide
Hívjon minket most
+36-1-319-4568