Hívjon minket most
+36-1-319-0774

Fogsorrögzítés miniimplantátumokkal - pácienstájékoztató

Egyen és mosolyogjon újra magabiztosan!

MIK AZOK A SMALL DIAMETER (SD) MINI FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOK?

Az SD mini implantátumok apró csavarok, amelyek egy biológiailag semleges titánötvözetből készülnek.

Ezeket az implantátumokat az állkapocs elülső részébe ültetik be egy rövid, minimális beavatkozást igénylő eljárás során, ami általában 90 perc alatt végrehajtható.

Ha az implantátumokat már beültették, a fogsor rápattintható az implantátumok gömbfejére a meglévő fogsorba beépített patentházak segítségével. A fogsor ily módon stabilan rögzített lesz.

 

ELŐFORDULHAT, HOGY A BEÜLTETÉS SIKERTELEN?

Mint minden orvosi beavatkozásnál – ugyan nagyon ritkán, de az implantátumok beültetésénél is előfordulhat sikertelenség. A hibát több tényező is okozhatja, például egészségügyi problémák, a csont állapota, az elégtelen szájápolás vagy a dohányzás.

A megfelelő szájápolás és a rendszeres fogorvosi ellenőrzés segít megelőzni a problémákat, valamint jelentősen meghosszabbítja az implantátumok élettartamát. Azon ritka esetben, amikor egy ilyen SD implantátum beültetése nem sikerül, a tapasztalatok alapján egyszerűbb egy újat beültetni a helyére, annak kis átmérőjének és a minimális beavatkozást igénylő jellegének köszönhetően.

MIVEL JÁR A SMALL DIAMETER IMPLANTÁTUMOK BEHELYEZÉSE?

Az SD implantátumok általában az állkapocs elülső részébe kerülnek, távol a kritikus anatómiai képletektől, ezért minimális a komplikációk valószínűsége is.  A legtöbb páciens arról tanúskodik, hogy a beültetést követően csak a biztonság kedvéért vettek be egy darab fájdalomcsillapítót, de egyébként nem tapasztaltak fájdalmat az érzéstelenítő hatásának elmúlását követően sem. A beavatkozás legkellemetlenebb részének az érzéstelenítő injekció beadását tartják.

MIBEN KÜLÖNBÖZIK EZ AZ IMPLANTÁTUM A TÖBBI FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMTÓL?

Az SD mini fogászati implantátumok vékonyabbak, mint a „hagyományos” implantátumok, körülbelül fele akkora átmérővel rendelkeznek. Ennek megfelelően a beültetési folyamat is kisebb beavatkozással jár. Kis átmérőjének köszönhetően az SD implantátum az ínyen keresztül, feltárás nélkül is behelyezhető, így a beültetést követően a fájdalomérzet is kisebb, mivel nem alakul ki duzzanat. Míg a hagyományos implantátumok esetén megközelítőleg 3 hónap szükséges a beültetési folyamat teljes lezárulásához, az SD implantátumoknál ez mindössze 2 órát vesz igénybe, és még aznap vissza lehet térni a normál étkezési szokásokhoz, immár egy stabil fogpótlással.

MELY ESETEKBEN HASZNÁLHATÓK AZ SD IMPLANTÁTUMOK? KIVÁLTHATJÁK-E A HAGYOMÁNYOS IMPLANTÁTUMOK HASZNÁLATÁT?

Az SD implantátumok fő felhasználási területe a fogatlan állkapocsban történő fogsorrögzítés. Bizonyos esetekben szóló fogak pótlásához is alkalmazható, de ez mindig az adott esettől és a fogorvosi javaslattól függ.

DRÁGÁK-E EZEK AZ IMPLANTÁTUMOK? MILYEN ÁRON ÉRHETŐ EL A HAGYOMÁNYOS IMPLANTÁTUMOKHOZ KÉPEST?

Az implantáció-beültetés költsége sok tényezőtől függ és minden egyes esetben eltérő. Ezért legjobb ezeket a kérdéseket a választott fogorvossal megbeszélni. Mivel a beültetési folyamat a hagyományos implantátumokéhoz képest kisebb beavatkozást igényel és a kezelési idő is rövidebb, az SD implantátumok beültetési költsége kevesebb, mint amennyi a hagyományos implantátumok esetén lenne.

KÖZTUDOTT, HOGY AZ ÁLLKAPOCS NAGY ERŐT FEJT KI RÁGÁS KÖZBEN. ELTÖRHETNEK EMIATT AZ IMPLANTÁTUMOK?

Ezek az implantátumok különleges titánötvözetből készülnek, így vékonyságuk ellenére mégis ellenállnak a rágóerő keltette terhelésnek. Ráadásul e terhelést egy, a fogsorba beépítendő fémház gumigyűrűjén keresztül közvetve kapják, amelynek erőtörő hatása révén tovább csökkenti az implantátumra ható erőket. Ezen túlmenően pedig a mini implantátumok csontba befogott hosszához képes csekély a csontból kiálló hossz, amelyen keresztül ébred ez az erő, így a kisebb erőkaron keresztül megint csak kisebb forgatónyomaték ébred, tovább fokozva a mini implantátumok biztonságát.  Mindezek okán rendkívül ritkán fordul elő, hogy egy mini implantátum eltörhetne.

 

Elérhetőség:
Dent-East Kft

1/319-4568

mail@dent-east.com

 

Akcióink fogászati rendelőknek, fogászati laboroknak

GC akció laboroknak

GC akció laboroknak

GC akciók laboroknak 2024. első félév

GC akció rendelőknek

GC akció rendelőknek

GC akció rendelőknek 2024. első félév

Aktuális fogászati híreink

Karácsonyi Üdvözlet

Karácsonyi Üdvözlet

Kedves Partnereink, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

A-dec - Most három kategórián csillog a Townie

A-dec - Most három kategórián csillog a Townie

2022-ben két új kategóriával bővült a Dentaltown Magazine fogovosainak elismerése az A-dec irányában.

Az A-dec elnyerte  az USA egyik  Legjobb Munkahelye elismerést

Az A-dec elnyerte az USA egyik Legjobb Munkahelye elismerést

A-dec 2022-ben elnyerte a TWP - Egyik Legjobb Vállalat az USA-ban kitüntető címet

Még több fogászati hír Kattintson ide
Hívjon minket most
+36-1-319-0774