Hívjon minket most
+36-1-319-4568

Ken Austin az A-dec tulajdonosa, a fogászati ipar ikonja, feleségével Joan-nal 1964-ben alapította meg az A-dec-et

50 éve elkötelezetten.

 

Amikor igazán foglalkoztat bennünket valami, érdekes dolog történik. A szenvedélyünkké válik. Egyszer csak ott találjuk magunkat, hogy már megtettük a kezdő lépést, majd mindent beleadunk. Félelem nélküli elkötelezettséggel. Céltudattal.  Az inspiráció, hogy „csináljuk jól”, érteti meg velünk azokat az értékeket, amelyeket az A-dec -et megalapító Ken és Joan Austin képviseltek. Egy fél évszázaddal ezelőtt kezdődött minden.

Egy piknik alkalmával, a megélhetési gondokkal küzdő Ken megemlítette feleségének, Joannak, hogy a levegő-vákuum technológiát felhasználva egyszerűbb és sokkal kompaktabb fogászati elszívó megoldást lehetne létrehozni.

Ebből akár üzletet is lehetne csinálni, gondolta Ken. Sőt, ha elég nagyban álmodna, akkor akár még a családját is eltarthatná majd egy napon.

Az ötvenes évek közepén a nagy fordulatszámú fúró forradalmasította a fogászatot és az akkori elszívó készülék már elmaradt a korától. Az elszívók esetlenek voltak, összeillesztett alkotóelemekből álltak és szívásuk nem volt elég hatékony.

Látva a lehetőséget, Joan azonnal lázba jött Ken ötletétől és bátorította őt. „Miért várnál?” – kérdezte. „Kenyéren és babon is megélünk, ha kell.”

A következő napon Ken már a fogászati elszívó készülék általa megtervezett prototípusának modelljén dolgozott. Ken úgy gondolta, hogy az ő  AVS rendszere (levegő-vákuum rendszer) sokkal megbízhatóbb és olcsóbb lenne, mint az, ami akkoriban  rendelkezésre állt.

Hónapokon belül - 1964. november 9-én - már az ország legnagyobb fogászati  termékeket gyártó cége, az S.S.White eldöntötte, hogy az Austin Dental Equipment Company, vagy, ahogy Joan mondaná:  A-dec,   által gyártott „AVS #1” készüléket forgalmazni fogja. 

Három hónappal később, a philadelphiai cég küldött egy 10 000 dollár értékű csekket az A-dec részére.

Úgy indult ez az egész Ken számára, mint egy lehetőség a munkában maradásra, azonban hihetetlen sikertörténetté nőtte ki magát, amiben egy családot az a szenvedély hajtott, hogy valamit „jól csináljon”. Az Austin család látomása nem csak a fogászati világ forradalmasítását segítette. Egy olyan hagyományt is létrehozott, ami a jót jobbá kívánja tenni. Egy jó időben kitalált jó megoldással.

Ünnepeljük együtt azt az 50 évet, melynek során az elkötelezettségből minőség született.

 

Tudta-e?

Ken Austin két találmánya, a Dec-Et és a Tray Cart hozta létre azt,  amit ma úgy hívunk: „ülve kezelés”.
 
Az A-dec USA-ban bejegyzett szabadalmainak száma összesen: 100.  Ebből az utolsó 5 évben bejegyzésre került összesen: 25. 
 
2000-ben az A-dec szolgáltatta a fogászati kellékeket  a „Novocain” című filmhez, melynek sztárja Steve Martin volt.
 
 

Ismerje meg Ön is az A-dec-et!

 
 

Akcióink fogászati rendelőknek, fogászati laboroknak

GC akció laboroknak

GC akció laboroknak

GC akciók laboroknak 2021. december 31-ig

GC akció rendelőknek

GC akció rendelőknek

GC akció rendelőknek 2021. december 31-ig.

Ajándék GC Gaenial vagy Gradia Direct Röntgen Központunkban

Ajándék GC Gaenial vagy Gradia Direct Röntgen Központunkban

Próbálja ki új Carestream CBCT készülékünket a Dent-East CBCT központban, most ajándék GC Gaenial vagy Gradia Direct fecskendőt kap!

Aktuális fogászati híreink

Carestream új CBCT fejlesztése a CS 8200

Carestream új CBCT fejlesztése a CS 8200

Lásson többet, tegyen többet!  Megnövelt FOV - 12x10 cm (szxm), finomított szeletvastagság.

Marv Nelson, az A-dec új Elnöke

Marv Nelson, az A-dec új Elnöke

Az A-dec-nél töltött 15 év mind személyes, mind szakmai munkám kitüntető része volt. Büszke vagyok az A-dec csapatára,  arra, hogy teljes odaadással osztják vízióinkat, elhivatottságainkat és értékeinket.

CS 9600 - a Carestream Dental legújabb CBCT fejlesztése a Dent-East Röntgenközpontban

CS 9600 - a Carestream Dental legújabb CBCT fejlesztése a Dent-East Röntgenközpontban

Mostantól a felvételeket a csúcskategóriás, többszörösen díjnyertes, jelenleg a legmodernebb CBCT-nek 
számító CS 9600 készülékkel készítjük.

Townie Choice Award 2020

Townie Choice Award 2020

BEST IN CLASS DENTAL EQUIPMENT kategóriában ismét az A-dec lett a kitüntetett. A Dentaltown Magazine fogorvosai 2003 óta évről évre  folyamatosan  különböző kategóriákban tüntetik ki az  A-dec termékeit.

Még több fogászati hír Kattintson ide
Hívjon minket most
+36-1-319-4568