Hívjon minket most
+36-1-319-4568

Ken Austin az A-dec tulajdonosa, a fogászati ipar ikonja, feleségével Joan-nal 1964-ben alapította meg az A-dec-et

50 éve elkötelezetten.

 

Amikor igazán foglalkoztat bennünket valami, érdekes dolog történik. A szenvedélyünkké válik. Egyszer csak ott találjuk magunkat, hogy már megtettük a kezdő lépést, majd mindent beleadunk. Félelem nélküli elkötelezettséggel. Céltudattal.  Az inspiráció, hogy „csináljuk jól”, érteti meg velünk azokat az értékeket, amelyeket az A-dec -et megalapító Ken és Joan Austin képviseltek. Egy fél évszázaddal ezelőtt kezdődött minden.

Egy piknik alkalmával, a megélhetési gondokkal küzdő Ken megemlítette feleségének, Joannak, hogy a levegő-vákuum technológiát felhasználva egyszerűbb és sokkal kompaktabb fogászati elszívó megoldást lehetne létrehozni.

Ebből akár üzletet is lehetne csinálni, gondolta Ken. Sőt, ha elég nagyban álmodna, akkor akár még a családját is eltarthatná majd egy napon.

Az ötvenes évek közepén a nagy fordulatszámú fúró forradalmasította a fogászatot és az akkori elszívó készülék már elmaradt a korától. Az elszívók esetlenek voltak, összeillesztett alkotóelemekből álltak és szívásuk nem volt elég hatékony.

Látva a lehetőséget, Joan azonnal lázba jött Ken ötletétől és bátorította őt. „Miért várnál?” – kérdezte. „Kenyéren és babon is megélünk, ha kell.”

A következő napon Ken már a fogászati elszívó készülék általa megtervezett prototípusának modelljén dolgozott. Ken úgy gondolta, hogy az ő  AVS rendszere (levegő-vákuum rendszer) sokkal megbízhatóbb és olcsóbb lenne, mint az, ami akkoriban  rendelkezésre állt.

Hónapokon belül - 1964. november 9-én - már az ország legnagyobb fogászati  termékeket gyártó cége, az S.S.White eldöntötte, hogy az Austin Dental Equipment Company, vagy, ahogy Joan mondaná:  A-dec,   által gyártott „AVS #1” készüléket forgalmazni fogja. 

Három hónappal később, a philadelphiai cég küldött egy 10 000 dollár értékű csekket az A-dec részére.

Úgy indult ez az egész Ken számára, mint egy lehetőség a munkában maradásra, azonban hihetetlen sikertörténetté nőtte ki magát, amiben egy családot az a szenvedély hajtott, hogy valamit „jól csináljon”. Az Austin család látomása nem csak a fogászati világ forradalmasítását segítette. Egy olyan hagyományt is létrehozott, ami a jót jobbá kívánja tenni. Egy jó időben kitalált jó megoldással.

Ünnepeljük együtt azt az 50 évet, melynek során az elkötelezettségből minőség született.

 

Tudta-e?

Ken Austin két találmánya, a Dec-Et és a Tray Cart hozta létre azt,  amit ma úgy hívunk: „ülve kezelés”.
 
Az A-dec USA-ban bejegyzett szabadalmainak száma összesen: 100.  Ebből az utolsó 5 évben bejegyzésre került összesen: 25. 
 
2000-ben az A-dec szolgáltatta a fogászati kellékeket  a „Novocain” című filmhez, melynek sztárja Steve Martin volt.
 
 

Ismerje meg Ön is az A-dec-et!

 
 

Akcióink fogászati rendelőknek, fogászati laboroknak

GC akció

GC akció

GC akciók rendelő / labor 2022. második félév

Ajándék GC Gaenial vagy Gradia Direct Röntgen Központunkban

Ajándék GC Gaenial vagy Gradia Direct Röntgen Központunkban

Próbálja ki új Carestream CBCT készülékünket a Dent-East CBCT központban, most ajándék GC Gaenial vagy Gradia Direct fecskendőt kap!

Aktuális fogászati híreink

Élő műtéttel egybekötött, kihelyezett interaktív kurzus és workshop az ország bármely pontján

Élő műtéttel egybekötött, kihelyezett interaktív kurzus és workshop az ország bármely pontján

MINI DENTAL IMPLANT (MDI)
Kérjen C-TECH MDI egyénre szabott, kihelyezett kurzust, melyen elsajátíthatja a rendszer használatát és ezzel bővítheti tevékenységét!

Fogászati implantátumok beültetése - pácienstájékoztató

Fogászati implantátumok beültetése - pácienstájékoztató

Egyen és mosolyogjon újra magabiztosan! A felnőtt társadalomban rendkívül gyakori probléma a foghiány. Egy 40 év feletti személynek átlagosan legalább három foga hiányzik.

Fogsorrögzítés miniimplantátumokkal - pácienstájékoztató

Fogsorrögzítés miniimplantátumokkal - pácienstájékoztató

MIK AZOK A SMALL DIAMETER (SD) MINI FOGÁSZATI IMPLANTÁTUMOK? 
Az SD mini implantátumok apró csavarok, amelyek egy biológiailag semleges titánötvözetből készülnek.

A játék neve BIZTONSÁG

A játék neve BIZTONSÁG

T-Edge 10  „B” típusú autokláv

Még több fogászati hír Kattintson ide
Hívjon minket most
+36-1-319-4568