Hívjon minket most
+36-1-319-4568

Ken Austin az A-dec tulajdonosa, a fogászati ipar ikonja, feleségével Joan-nal 1964-ben alapította meg az A-dec-et

50 éve elkötelezetten.

 

Amikor igazán foglalkoztat bennünket valami, érdekes dolog történik. A szenvedélyünkké válik. Egyszer csak ott találjuk magunkat, hogy már megtettük a kezdő lépést, majd mindent beleadunk. Félelem nélküli elkötelezettséggel. Céltudattal.  Az inspiráció, hogy „csináljuk jól”, érteti meg velünk azokat az értékeket, amelyeket az A-dec -et megalapító Ken és Joan Austin képviseltek. Egy fél évszázaddal ezelőtt kezdődött minden.

Egy piknik alkalmával, a megélhetési gondokkal küzdő Ken megemlítette feleségének, Joannak, hogy a levegő-vákuum technológiát felhasználva egyszerűbb és sokkal kompaktabb fogászati elszívó megoldást lehetne létrehozni.

Ebből akár üzletet is lehetne csinálni, gondolta Ken. Sőt, ha elég nagyban álmodna, akkor akár még a családját is eltarthatná majd egy napon.

Az ötvenes évek közepén a nagy fordulatszámú fúró forradalmasította a fogászatot és az akkori elszívó készülék már elmaradt a korától. Az elszívók esetlenek voltak, összeillesztett alkotóelemekből álltak és szívásuk nem volt elég hatékony.

Látva a lehetőséget, Joan azonnal lázba jött Ken ötletétől és bátorította őt. „Miért várnál?” – kérdezte. „Kenyéren és babon is megélünk, ha kell.”

A következő napon Ken már a fogászati elszívó készülék általa megtervezett prototípusának modelljén dolgozott. Ken úgy gondolta, hogy az ő  AVS rendszere (levegő-vákuum rendszer) sokkal megbízhatóbb és olcsóbb lenne, mint az, ami akkoriban  rendelkezésre állt.

Hónapokon belül - 1964. november 9-én - már az ország legnagyobb fogászati  termékeket gyártó cége, az S.S.White eldöntötte, hogy az Austin Dental Equipment Company, vagy, ahogy Joan mondaná:  A-dec,   által gyártott „AVS #1” készüléket forgalmazni fogja. 

Három hónappal később, a philadelphiai cég küldött egy 10 000 dollár értékű csekket az A-dec részére.

Úgy indult ez az egész Ken számára, mint egy lehetőség a munkában maradásra, azonban hihetetlen sikertörténetté nőtte ki magát, amiben egy családot az a szenvedély hajtott, hogy valamit „jól csináljon”. Az Austin család látomása nem csak a fogászati világ forradalmasítását segítette. Egy olyan hagyományt is létrehozott, ami a jót jobbá kívánja tenni. Egy jó időben kitalált jó megoldással.

Ünnepeljük együtt azt az 50 évet, melynek során az elkötelezettségből minőség született.

 

Tudta-e?

Ken Austin két találmánya, a Dec-Et és a Tray Cart hozta létre azt,  amit ma úgy hívunk: „ülve kezelés”.
 
Az A-dec USA-ban bejegyzett szabadalmainak száma összesen: 100.  Ebből az utolsó 5 évben bejegyzésre került összesen: 25. 
 
2000-ben az A-dec szolgáltatta a fogászati kellékeket  a „Novocain” című filmhez, melynek sztárja Steve Martin volt.
 
 

Ismerje meg Ön is az A-dec-et!

 
 

Akcióink fogászati rendelőknek, fogászati laboroknak

GC decemberi akciók

GC decemberi akciók

Minden GC termékre 10% kedvezmény!

GC akció

GC akció

GC akciók rendelő / labor 2022. második félév

Aktuális fogászati híreink

40 éves az RVG!

40 éves az RVG!

Dr. Mouyen francia fogorvos találmányát a Trophy-Kodak-Carestream dental gyártó vásárolta meg és gyártja a mai napig,  a világon a legelterjedtebb direkt fogászati digitális intraorális képalkotó eszközként, kiváltva a környezet szennyező filmtechnikát.

KAVOSZ Széchényi Lízing MAX, 3,5 % éves kamatozású finanszírozási lehetőség, most indul

KAVOSZ Széchényi Lízing MAX, 3,5 % éves kamatozású finanszírozási lehetőség, most indul

A biztos, gyors átfutású, kiszámítható KAVOSZ Széchényi Lízing MAX  Program évi fix 3,5 %-os kamattal  ma a legkedvezőbb finanszírozási lehetőség

100 éves a GC

100 éves a GC

Vendégeink érkeztek a GC Tokyo cégtől, 2022.09.23-án.

Rendelő-Ergonómia

Rendelő-Ergonómia

A hatékonyabb kezelésre optimalizált korszerű rendelőkialakítás.

Még több fogászati hír Kattintson ide
Hívjon minket most
+36-1-319-4568