Hívjon minket most
+36-1-319-0774

Sajtóközlemény CS 8100 3D és RVG 6200 az Amerikai Endodonciai Társaság ezévi kongresszusán

Sajtóközlemény:

Az Amerikai Endodontológusok Egyesületének éves ülésén a Carestream Dental bemutatta legújabb digitális képalkotási eszközeit.
 
Az új termékek ágazatvezető technológiát jelentenek a gyökérkezelési piacon.
 
Washington – Az Amerikai Endodontológusok Egyesületének (AAE) április 30-a és május 3-a között, a National Harbor, Md-beli Gaylord Nemzeti Üdülő- és Konferencia Központban tartott éves ülésén két új terméket mutatott be a Carestream Dental.
 
A CS 8100 3D és az RVG 6200 kibővítik a gyökérkezelést végző orvos diagnosztikai lehetőségeit és gördülékenyebbé teszik a napi munkamenetet.
 
 
A CS 8100-zal készíthető, kiváló minőségű 2D panoráma-képekre alapozva a CS 8100-as immár 3D képalkotásra és 3D modellek szkennelésére is képes. A rendszer 3D képalkotási technológiája 1:1-es pontosságú, torzításoktól és átfedésektől mentes felvételeket készít. A választható 3D programok segítségével a szakorvos megadhatja a kép méretét, felbontását és a használni kívánt sugárdózist. Rendelkezésre áll az EndoHD mód (5 cm x 5 cm) is, nagy felbontású, 75 µm-es pontosságú felvételeket készíthetünk a foggyökér és gyökércsatorna morfológiájának legapróbb részleteiről is.
 
„Az endodontológusok körében már nagy népszerűségnek örvendő CS 9000 3D-hez hasonlóan a CS 8100-at is kiegészítettük a számukra fontos, nagy teljesítményű 3D-s képalkotási opcióval” mondta Jordan Reiss, a Carestream Dental 3D képalkotási részleg Egyesült Államokbeli eladási osztályának igazgatója. „Azok a praxisok, amelyek eddig nem tudtak beruházni a 3D képalkotási technológiába, most megtehetik.”
 
 A CS 8100 3D kompakt, kis helyen is elfér, így a rendelőben könnyen elhelyezhető. A rendszer része a motoros magasság-beállítás, melynek segítségével bármilyen magasságú, valamint kerekes székes páciensről  is könnyedén készíthető felvétel. A CS 8100 3D okos csutorája, a lézer kiiktatása, a rezgésmentes forgató motor és az integrált  kapaszkodók megkönnyítik a páciens pozícionálását. Így kisebb eséllyel kell megismételni a felvételt. A készülék ezen kívül a Flash Scan módban készült gyors felvételek révén a biztonságosabb vizsgálatok végzését is megkönnyíti. Továbbá a képek megoszthatók pendrive, CD/DVD, e-mail vagy könnyű képernyőkép mentés útján. Az egyszerűbb együttműködés kedvéért mind a 2D nézőke, mind a teljes 3D software ingyenesen megosztható a kollégákkal és a referáns fogorvosokkal.
 
 
RVG 6200 új generációs direkt digitalizáló szenzor
 
A szintén az AAE éves ülésén bemutatott RVG 6200 a Carestream Dental legújabb digitális intraorális szenzorja. Az RVG 6200 a tartós digitális szenzorok hagyományait viszi tovább, tovább finomítva a fogorvosi digitális technológiát. Egyszerű, három lépésből álló felvétel-készítési eljárást tesz lehetővé: elhelyezés, exponálás, megtekintés. Az orvos egyszerűen elhelyezi a szenzort a páciens szájában és elkészíti a felvételt. A kép pillanatokon belül megjelenik, így téve még hatékonyabbá a munkamenetet.
 
Az RVG 6200 nagy felbontású, film-minőségű digitális képekkel segíti a pontosabb diagnózist. Az RVG 6200-hoz tartozik továbbá egy megfelelő dózis-indikátor is, amely érzékeli az alul- illetve túlexponálás veszélyét. Így a fogorvos még időben igazíthat a beállításokon és csökken annak az esélye, hogy a felvételt meg kelljen ismételni. Ezen kívül a korábbi, RVG 6100-ason megtalálható, a vezeték közepén lévő ki/bekapcsoló gomb eltűnt. Ez azt jeleni, hogy az RVG 6200 mindig bekapcsolt, felvételre kész állapotban van.
 
A gyökérkezelést végző orvos az RVG 6200 endodonciai szűrője segítségével állíthatja be a kívánt kontrasztot, ami a kép teljes szélességében optimalizálja a kontraszt-értékeket, így könnyítve és gyorsítva meg a diagnózist. A rendszer egyszerűen kezelhető élesség-szűrője segítségével a fogorvos a képet a számára legmegfelelőbb módon állíthatja be. A szűrő a kontraszt változásait valós időben jeleníti meg. A csúszkán található hat különböző élesség-beállítás, többek között egy, a gyökérkezelési eljárásoknál használt extra éles szűrő, segítségével a szakorvos biztosan megtalálja a számára legideálisabb endodontiai képkezelési eljárást.
 
„Az RVG 6200 kiváló új darab  az eddigi megbízható digitális intraorális szenzorok sorában” mondta Reiss. „A CS 8100 3D-vel együtt az RVG 6200 további bizonyságát adja a Carestream Dental az iránti elkötelezettségének, hogy a lehető legkiválóbb, legmagasabb felbontásra képes képalkotási technikával lássa el az endodonciát végző szakorvosok közösségét.”
 
Standard, hátsó-bemenetes, a behelyezést megkönnyítő kábele mellett az RVG 6200 kialakítása a páciens kényelmét szolgálóan ergonomikus. A szenzor kábele az előző RVG modellekénél 20%-kal vékonyabb, valamint kisebb a burkolata is. Található benne egy teflon borítás is, ami csökkenti a kábelben a drótok súrlódását. Továbbá a rendszer most már közvetlenül csatlakoztatható a felhasználó számítógépéhez egy standard USB kábel segítségével. Az egyszerűbb telepítés érdekében az RVG 6200 használható a TWAIN-kompatibilis, harmadik féltől származó software-ekkel.
 
A korábbi RVG szenzorokhoz hasonlóan az RVG 6200 szenzor is tartós. Ütésálló burkolatát arra tervezték, hogy ellenálljon a harapásnak, ütésnek és esésnek. Ezen kívül teljesen vízálló, így fertőtlenítő oldatba merítve tisztítható és ellenáll a korróziónak.
 
Mind a CS 8100 3D, mind az RVG 6200 szoftvere könnyen integrálható az ismert  endodonciai praxis-szervező programokba, mint például  a TDO, a PBS Endo és az EndoVision.

Akcióink fogászati rendelőknek, fogászati laboroknak

GC akció laboroknak

GC akció laboroknak

GC akciók laboroknak 2024. első félév

GC akció rendelőknek

GC akció rendelőknek

GC akció rendelőknek 2024. első félév

Aktuális fogászati híreink

Karácsonyi Üdvözlet

Karácsonyi Üdvözlet

Kedves Partnereink, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánunk!

A-dec - Most három kategórián csillog a Townie

A-dec - Most három kategórián csillog a Townie

2022-ben két új kategóriával bővült a Dentaltown Magazine fogovosainak elismerése az A-dec irányában.

Az A-dec elnyerte  az USA egyik  Legjobb Munkahelye elismerést

Az A-dec elnyerte az USA egyik Legjobb Munkahelye elismerést

A-dec 2022-ben elnyerte a TWP - Egyik Legjobb Vállalat az USA-ban kitüntető címet

Még több fogászati hír Kattintson ide
Hívjon minket most
+36-1-319-0774